Personen- en familierecht

Het personen- en familierecht maakt deel uit van het civiele recht. Het ziet op zaken die betrekking hebben op dingen als de hoedanigheid van personen, bevoegdheden van personen, geboorte, huwelijk en familierelaties, echtscheidingen en de daarbij komende zaken en naamswijzigingen. Mr. Liefting heeft veel kennis over de relevante wetgeving en jurisprudentie en is rijk aan praktijkervaring. Hij kan u juridische dienstverlening bieden bij zaken zoals:

 • echtscheiding;
 • boedelscheiding;
 • alimentatievraagstukken;
 • gezag over minderjarigen;
 • omgangs- en bezoekregelingen;
 • ontkenning of bewijs van vaderschap;
 • naamswijzigingen;
 • onder curatele stelling;
 • onder bewindstelling.

Liever voorkomen dan genezen

Binnen het personen- en familierecht kunnen vanwege de aard van de juridische problemen allerlei conflicten en verschillen tussen betrokken partijen ontstaan. Mr. Liefting geeft binnen zijn dienstverlening de voorkeur aan het voorkomen van juridische geschillen. Hij lost liever problemen buiten de rechtbank om op. Door middel van optimale juridische ondersteuning kan mr. Liefting u adviseren en begeleiden bij uw persoons- of familierechtelijk vraagstuk. Daarbij staat uw belang altijd op de eerste plaats. Komt het toch tot een procedure? Dan staat mr. Liefting u op professionele wijze bij. Het kantoor brengt een vriendelijk uurtarief in rekening en draagt er altijd zorg voor dat u op de hoogte bent van uw rechten en plichten, de stappen die genomen dienen te worden en wat u tijdens het verdere verloop van de procedure te wachten staat.

Welke documenten heeft u nodig voor een echtscheiding?

Het personen- en familierecht vereist de indiening van diverse documenten bij een echtscheidingsverzoek. Voor indiening van het echtscheidingsverzoek hebben wij de volgende stukken nodig:

1.     

Uittreksel uit de gemeentelijke basisadministratie van beide partijen plus nationaliteit en verblijfsduur in Nederland van partijen.

2.     

Huwelijksakte uit de gemeente waar partijen zijn gehuwd. Bent u in het buitenland gehuwd dan hebben wij de originele huwelijksakte nodig, inclusief de eventuele vertaling hiervan.

3.     

Indien van toepassing:

 • uittreksel uit de gemeentelijke basisadministratie van de kinderen;
 • geboorteaktes van de kinderen uit de gemeente waar de kinderen zijn geboren;
 • huwelijkse voorwaarden (notariële akte).

Lees meer over de mogelijkheden tot bijstand van een echtscheidingsadvocaat

Meer weten over onze dienstverlening op het gebied van personen- en familierecht?

Wilt u meer informatie over onze juridische dienstverlening bij zaken die vallen binnen het personen- en familierecht? Dan kunt u vrijblijvend contact opnemen, of een gratis intakegesprek inplannen. Wij zijn telefonisch bereikbaar via 0297 769174. Ook kunt u uw vraag stellen middels het contactformulier op de website. Komt u liever langs op kantoor? Wij heten u van harte welkom. Het kantoor is goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer.